Név | Cél | Lejárat |
---|---|---|
show_cookie_message | Ukládá informaci o potřebě zobrazení cookie lišty | 1 year |
__zlcmid | This Cookie is used to store the visitor’s identity across visits and the visitor’s preference to disable our live chat feature. | 1 year |
__cfruid | This cookie is a part of the services provided by Cloudflare - Including load-balancing, deliverance of website content and serving DNS connection for website operators. | session |
_auth | Ensures visitor browsing-security by preventing cross-site request forgery. This cookie is essential for the security of the website and visitor. | 1 year |
csrftoken | Helps prevent Cross-Site Request Forgery (CSRF) attacks. | 1 year |
PHPSESSID | Preserves user session state across page requests. | session |
rc::a | This cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports on the use of their website. | persistent |
rc::c | This cookie is used to distinguish between humans and bots. | session |
AWSALBCORS | Registers which server-cluster is serving the visitor. This is used in context with load balancing, in order to optimize user experience. | 6 days |
18plus_allow_access# | unknown | |
18plus_cat# | unknown | |
bs_slide_menu | unknown | |
left_menu | unknown |
15000Ft feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes!
KATEGÓRIÁK
Kezdőlap » Gasztronómia » Lurz Gerda: A 100 legjobb recept szabadtűzön
Lurz Gerda: A 100 legjobb recept szabadtűzön
Kellemes nyári esték voltak. Körülültük a ropogó tüzet, s bele-bele szimatoltunk a levegőbe, megtudakolni, mit rejt a bogrács mélye, milyen pompás falatok sercegnek a rostélyon. Emlékezetes estéket töltöttünk együtt. Halak, csirkék, sertéshúsok sültek ropogósra rafinált fűszerezéssel bolondítva, hol titkos összetételű olajokkal - mely titokba később beavatást nyertünk -, hol füstült háziszalonnával kenegetve. Kóstoltunk megszámlálhatatlan féle darált húsokból gyúrt, sült ízletes falatot - nem csak ízben, de formában is különbözőeket. Se szeri, se száma nem volt a sokféle zöldségbe csavart és bújtatott húsételeknek, melyek már színorgiájukkal is megnyerő látványnak mutatkoztak, nem szólva az ízbéli harmóniáról.
S aztán a bográcsban főtt finomságok! A sűrű, magyaros krumplipaprikás, az Alföldről jött slambuc, a pörkölt-félék. Sokáig emlegettük a jótékony tejföllel savanyított palóclevest - melyet a nagy palóc, Mikszáth tiszteletére komponáltak, s mely ízének a füst és a pernye csak javára vált. Főtt a kormos bográcsban halpaprikás filézett haldarabokkal: remegős túrós csuszára szedtük a vörös szaftot, s főtt halászlé is több tételben: tésztával, halgombóccal.
Nem maradtunk desszert nélkül: arról a nyársra fűzött, konyakkal bolondítva pirított gyümölcs, erdélyi foszlós kürtőskalács gondoskodott. Olykor előkerült egy-egy kancsónyi könnyű, zamatos bor is a tavaly előtti féltve őrzöttből.
Receptes gyűjteményünkbe foglaltuk a legjobbakat az ízlelt finomságok közül. Szép emlékeket kívánunk Önöknek is!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek
Esszék a dizájnról
(#A magyar irodalom remekei II. 9.)
Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu