Kezdőlap » Gasztronómia » Cornelia Adam: Müzli finomságok
Cornelia Adam: Müzli finomságok
Mi is a müzli? Tulajdonképpen az egyik legősibb étel. Az őskortól a középkorig az emberek legfőbb tápláléka volt. összetört, zúzott magvak, gyümölccsel összekeverve, tejbe, joghurtba átzatva; s ez a müzli alapja ma is. Változatossá tehetjük a különféle gabonafajták (búza, árpa, rozs, köles, risz és azok pelyhesített változatai) keverésével, s főleg a hozzávalók és belevalók (firss vagy száított gyümölcsök, magvak, diófélék) ügyes megválasztásával. Lehet tejjel, joghurttal, kerirrel, gyümölcslével enni - itt már a fantázia működhet! Kiegészítésül tálalhatunk hozzá egyéb finomságokat: Különféle turmixokat, krémeket, meleg falatokat, teljesőrlésű magvakból ksézült firss pélsüteményeket, kenyereket.
Corneli Adam vendéglátóipari szakember. Főzési tapasztalatait elsősorban számos külföldi útja és tartózkodása során szerezte. Ma főleg étkezéssel táplálkozástudománnyal foglalkozó újságíról.
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek